14 Ocak 2012 Cumartesi

19 Mayıs’ımızı da kaybettik!


          Artık 19 Mayıslar bile kutlanamayacak bu ülkede. Önce 29 Ekimlerimizi aldılar elimizden. Şimdi de 19 Mayısımızı alıyorlar. Gerekçesi ise, Türkiye genelinde 19 Mayıs öncesi son bir aylık ortalama hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde olmasına rağmen, kutlama törenlerinin hazırlık döneminin mevsim olarak soğuk bir zamana denk gelmesinin sağlık sorunlarına yol açması, çalışma süresinin uzun olması nedeniyle öğrencilerin derslere ilgisinin azalması, motivasyonlarının düşmesi, gönüllü olmayan öğrenci velilerinin okullarla olan ilişkilerinin bozulması gösterilmiştir. Böyle önemli bir konudaki gerekçe ise ‘’duyumlar alınıyor’’ gibi bir ifadeye dayandırılmıştır.
         Sayın Bakan, bu ülke günlük güneşlik bir günde kurtarılmadı! Atalarımız, askerlerimiz ve önderimiz Atatürk, karda kışta ölür müyüz kalır mıyız diye düşünmeden savaştılar. Hâlâ o koltukta oturabiliyorsa bazı devlet büyüklerimiz; hepsi o günlerin eseridir. Lütfen bunu aklınızdan hiç çıkarmayınız. O koltuğa her oturuşunuzda, oradan her kalkışınızda hatırlayınız.
         ‘’Yayımlanan genelge ile 19 Mayıs törenlerinin yapılmayacağı tartışması başlatıldı. Bu doğru değil. 19 Mayıs kutlamaları öğrencilerin katıldığı, eğitimden uzak tutulduğu kutlamalar oluyor. Biz 1981’de çıkan yönetmeliği uygulamaya yönelik bir çalışma yaptık, bu yönetmelikte var olan uygulamaları talep ettik. Cumhuriyetin ruhuna uygun kutlamalar yapmak amacındayız.’
         Bu kutlamalara öğrencilerin katılması çok normal değil mi zaten? Adı üzerinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu. Yani biz gençlerin bayramı. Milli bayramları engelleyerek sadece ulusal bilincimiz yok edilmeye çalışılmaktadır. Havanın soğuk olması, öğrencilerin eğitimden uzak kalması birer bahanedir.

         Milli bayramları olmayan bir ülkenin, ulusal birliği, bilinci de olamaz. Bilinmelidir ki hiçbir zaman ulusal değerlerin aşındırılmasına izin vermeyeceğiz.
        
         İlgili haberleri okumak için:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder