8 Ocak 2012 Pazar

Şubat – Nisan Planımız


Okulumuzun eğitim süresi gereği –şimdilik- böyle bir program hazırlamayı uygun gördük Kuşadası Gençlik Komisyonu adına. Bu programa yeni etkinlikler eklenebilir ya da o anki şartlardan dolayı uygulanamayan etkinlikler yerine alternatifleri üretilebilir.
Hepimiz öğrenci olduğumuzdan dolayı genellikle cumartesi günlerini seçtik.
Bu etkinliklerle daha çok bir arada vakit geçirmeyi, sosyalleşmeyi, düşünmeyi, tartışmayı ve çağdaş birer birey olma yolunda emin adımlar atmayı hedefliyoruz.  

Şubat Ayı Planı

*4 Şubat 2012 Cumartesi – Kahvaltı
Gençlik Komisyonu olarak kahvaltı etkinliğimizle başlıyoruz. Hem güzel, akılda kalıcı bir kahvaltı yapıp hem de fikir alışverişlerinde bulunacağız. Gündemimizde güncel konular ağırlıklı olacaktır.
*11 Şubat 2012 Cumartesi – Yaşlı Bakım Evi Ziyareti.
Kuşadası Pamuk Yaşlı Bakım Evi sakinlerini ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Tabii ki bu tek seferlik bir şey olmayacak. En azından ayda bir kez gidip onlarla vakit geçireceğiz. Onlara kitap okuyabilir, müzik eşliğinde bir eğlence düzenleyebiliriz.
*18 Şubat 2012 Cumartesi – Sinema Etkinliği
Seansına o gün karar vereceğimiz bu etkinlikte ortak kararımız olan bir film izlemeyi düşünüyoruz.
*25 Şubat 2012 Cumartesi – Seminer
O gün konusu büyük ihtimalle Problem Çözme Teknikleri ve Zaman Yönetimi konulu gün boyunca sürecek bir seminer planlıyoruz. Seminer sonunda sertifika da verilecektir. Unutmayalım ki böyle seminerler hem kişisel gelişimimiz açısından hem de kariyerimiz açısından son derece önemlidir.

Mart Ayı Planı

*3 Mart 2012Cumartesi – Bilgilendirme Toplantısı
Bu toplantıda Türkan Saylan’ın hayatı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin gelişim süreci hakkında bir arkadaşımız sunum yapacaktır.
*8 Mart 2012 Perşembe – Tiyatro
Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir tiyatro etkinliğimiz olacak. Fakat bu sadece Gençlik Komisyonunun katılımıyla gerçekleşmeyecek. Oyunu Antalya ÇYDD hazırladı ve Türkiye’de küçük bir turne gibi geziyor. Kuşadası’na da 8 Martta gelecek ve sahne alacak. Oyunda komisyondan da iki arkadaşımız rol alacak.
*10 Mart 2012 Cumartesi – Söyleşi
Gençlik komisyonu olarak düzenleyeceğimiz bu etkinlikte bir yazarımızı Kadına Şiddet konusunda söyleşi yapmaya davet edeceğiz. Detaylar daha sonra verilecektir.
*17 Mart 2012 Cumartesi – Münazara
Münazara konumuz Kadın ve Erkek Eşittir / Değildir.
*18 Mart 2012 Pazar – Çanakkale Gezisi
18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle Çanakkale’ye bir gezi düzenlenecektir. Bu geziye katılım çocuk klubü üyelerimizden ağırlıklı olacak.
*24 Mart 2012 Cumartesi – Ağaç Dikme Etkinliği
Belediyeden yer isteyip ağaç dikmeyi planlıyoruz. Tabii daha sonra ara ara gidip bakımını yapmak şartıyla. :)
*31 Mart 2012 Cumartesi – Gezi
Şirince ve Meryam Ana’ya bir gezi düzenleyeceğiz. Öğle yemeğimizi de orada yiyeceğiz.

Nisan Ayı Planı

*7 – 8 Nisan 2012 Cumartesi – Çalıştay
ÇYDD’nin bahar dönemi çalıştayı bu yıl Kuşadası’nda gerçekleştirecek. Bu güzel organizasyona biz ev sahipliği yapacağız.
*14 Nisan 2012 Cumartesi – Sinema Günü
Film gösterimimiz olacaktır. Devamında da bir yere gidip eğleneceğiz.
*21 Nisan 2012 Cumartesi – Keçi Kalesi Tırmanışı
Hep birlikte keçi kalesine tırmanacağız.
*28 Nisan 2012 Cumartesi – Kapanış Toplantısı
Kapanış toplantımız olacaktır. Yaptığımız etkinliklerin, eksiklerimizin değerlendirmesini yapacağız ve gelecek yıl için yapılabileceklerin ön hazırlığını yapacağız.

Daha önce de belirttiğim gibi bu etkinlikler Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokuluna göre ayarlanmıştır. Bizim okulumuz Mayıs ortasında bittiği ve yazları da stajlarımız olduğu için bu kadar kısa tutulmuştur. Ama olur ki vaktimiz olur, zaman yaratabildik bu etkinliklerin devamı gelecektir.
Tüm bu etkinliklere Kuşadası halkımız da davetlidir.
Civar şehir ve ilçelerde yaşayan halkımızı da seve seve misafir ederiz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder